FOR DERE SOM LAGER JACK-O'-LANTERNER TIL HALLOWEEN – LAG GRESSKARSUPPE!

FOR DERE SOM LAGER JACK-O'-LANTERNER TIL HALLOWEEN – LAG GRESSKARSUPPE!

Gunvor Lie

Ta vare på innholdet og lag en god og enkel gresskarsuppe med rene og milde smaker av gresskar, sjalottløk og hvitløk. Supert å servere under halloweenfesten. Topp gjerne suppen med urter, rømme og ristede gresskarkjerner.

INGREDIENSER

  • 600 g gresskar i biter
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 0,5 ts pepper
  • saft av 0,5 stk. sitron

 

SLIK GJØR DU

  1. Skrell gresskar, del i to og skrap ut frøene. Del i biter.
  2. Hakk løk og hvitløk.
  3. Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over buljong og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt. Smakstips: Hvis du ønsker en litt mer spicy suppe kan du tilsette litt chili, spisskumen og ingefær.
  4. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig.
  5. Smak til suppa med pepper og sitronsaft.

Server suppen med gresskarkjerner, rømme og timian.

Smakstips! Hvis du ønsker en litt mer spicy suppe kan du tilsette litt chili, spisskumen og ingefær.

---

Kilde. Matprat.no

Tilbake til bloggen

Halloween!